ŠENTVID PRI GROBELNEM Vzrok tragedije verjetno dolgotrajni spor

V zvezi z včerajšnjim umorom in samomorom v Šentvidu pri Grobelnem so na celjski policijski upravi predstavili nekaj okoliščin nove družinske tragedije.

Kot je znano, je 61-letni domačin  s strelom iz pištole umoril štiri leta mlajšo zunajzakonsko partnerko nato pa se je zaprl v hišo in si sodil sam.

»O streljanju pri hiši je OKC bil obveščen ob 17,20 uri. Patrulje so bile napotene na kraj, prva obvestila so govorila, da ženska leži pred hišo, partner pa se je v objekt zaprl. Žensko smo odstranili na varnejši kraj, zaradi nevarnosti smo tudi reševalce opremili z varovalno opremo. Policisti so vstopili v hišo, ki ni bila zaklenjena, moškega so pozivali k predaji, a ni bilo odziva. Pregledali so notranjost in ga našli v eni od sob, ko je še kazal znake življenja. Umrl je med čakanjem na helikoptersko pomoč«, je pojasnil Aleš Slapnik iz Sektorja kriminalistične policije PUC.

Verjetno je tragediji botroval dolgotrajni družinski spor, čeprav policija nima podatkov, da bi šlo za problematično družino.

Slapnik še pove, da je domačin najverjetneje storil samomor še pred prihodom policistov oziroma preden so se ti približali objektu. Zapozneli pok so slišali sosedje.

Oglas