Šentjurski policisti obravnavali vdor v računalnik in izsiljevanje

Šentjurski policisti so pred dnevi obravnavali primer vdora v računalnik in izsiljevanja. Storilci so od lastnika zahtevli denar. Podrobnosti še preiskujejo.
V tem tednu so policisti obravnavali tudi kar dve kaznivi dejanji z elementi nasilja v družini. V obeh primerih so kršitelju izrekli prepoved približevanja. Storilca se bosta srečala s sodnikom.

Še drugi dogodki, o katerih poročajo policisti PP Šentjur:

25. 1. 2018 se je na PP zglasila oškodovanka, ki je za prijateljico sklenila naročniško razmerje za mobitel. Prijateljica je telefon uporabljala tudi za nakup artiklov preko monete, oškodovanki pa nastalih stroškov ni povrnila oz. plačala. Policisti bodo v zadevi skušali ugotoviti ali je imela osumljenka ob dogovoru z oškodovanko goljufiv namen.

27. 1. 2018 so imeli policisti v postopku voznika, ki je bil pod vplivom alkohola. Med postopkom se je s policisti prepiral, hotel prevzeti postopek in uničiti obrazce, s katerimi so policisti dokumentirali kršitev. Razgrajač se je umiril šele na policijski postaji, ko je doumel, da mu z agresijo ne bo uspelo izigrati postopka policistov. Za nedostojno vedenje mu je bila izrečena dodatna globa.

Istega dne so policisti v Šentjurju začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, ki je kar trikratno prekoračil dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu.

 

Pripravil:
Dež. PP Andrej Mestek