Šentjurski košarkarji proti Olimpiji še niso rekli zadnje

Od prve minute so vodili šentjurski košarkarji na tekmi proti Olimpiji v domači dvorani Hruševec. S prepričljivo zmago 81:71 so pokazali, da še niso rekli zadnje. V torek zvečer odhajajo v Ljubljano odločeni, da hočejo zmago in vstop v polfinale.

Tik pred začetkom tekme je v Hruševcu odmevalo Vse najboljše, ki so jo trenerju Tajfuna Dejanu Mihevcu ob včerajšnjem rojstnem dnevu zapeli navijači Šentjurski vitezi. »Navijači so me pred tekmo še posebej presenetili, v dvorani so naredili pravo vzdušje. Fantom lahko samo čestitam, ponosen sem na njih in predvsem na to, da med tekmo niso nasedli na provokacije. Osredotočali smo se samo na našo igro in mislim, da je bilo to ključno, da smo zmagali,« pravi trener Dejan Mihevc.

Trener poražene Union Olimpije Gašper Potočnik izjave ni želel dati. Je pa bilo ob koncu tekme še vroče na parketu. Tokrat se niso sporekli navijači, do manjših nesporazumov je prišlo med igralci Šentjurja in Ljubljane.

Šentjurčane v torek čaka odločilna tekma v Ljubljani. »Treba je iti hrabro in to tekmo tudi dobiti. Pri Olimpiji so nas že dvakrat dobili v zadnjih sekundah, sedaj je čas, da se sreča obrne tudi v našo smer,« razmišlja šentjurski igralec Sandi Čebular.