ŠENTJUR Želijo interventni center

Trenutno je ideja, da bi v Šentjurju osnovali interventni center, v njem pa pod isto streho zložili policijo, gasilce, civilno zaščito in Rdeči križ, v fazi usklajevanja pisma o nameri. Pobudo je sprožil župan Marko Diaci, ki že dolgo opaža, da predvsem gasilci in policisti niso na najustreznejših lokacijah, za kar je njihovo posredovanje večkrat oteženo. Zlasti policija (na sliiki) naj bi bila zainteresirana za rešitev oziroma nov projekt.

Možnosti gradnje nekakšnega središča za posredovanje so se pokazale z dokončanjem prvega dela tretje faze protipoplavnih ukrepov, ko se je ob Voglajni blizu glavne ceste sprostilo zemljišče, primerno za gradnjo takšnega objekta. Kolikšen bo, koliko bo stal in kdaj bi ga lahko zgradili, ta hip ni mogoče odgovoriti, a gotovo zadeva ne bo poceni, prej kot v desetletju pa realno verjetno ni pričakovati začetka delovanja.

Šentjurčani imajo za zdaj v rokah vsaj to, da je notranje ministrstvo načeloma naklonjeno pobudi, da bi se projekta družno lotili. Občino predhodno čaka sprememba občinskega podrobnega prostorskega načrta in priprava elaborata, na državni ravni pa bo bržčas potrebno tudi medresorsko usklajevanje.

(PŠ)

 

Oglas