DRAMLJE Za pločnik zbrali blizu 400 podpisov

Nekaj manj kot 400 podpisov je pobudnikom peticije za izgradnjo pločnika ob šolski poti v Dramljah uspelo zbrati v petih dneh.

Za peticijo so se odločili, ker se na šentjurski občini več let naj ne bi odzivali na pobude za postavitev pločnika in z njim povezano izboljšanje prometne varnosti otrok.

Na Občini Šentjur očitke zavračajo, saj se zavedajo, da se bo promet z izgradnjo odseka proti Žičam še povečal. Pločnik je zato uvrščen v dolgoročni razvojni program, vendar ta vodi ob državni cesti, ki je v pristojnosti infrastrukturnega ministrstva, pridobiti pa bodo morali tudi stavbno pravico.

»Pot vsakodnevno uporablja med 50 in 60 šolarjev, OŠ Dramlje jih obiskuje nekaj nad 220, tu so še vrtčevski otroci, ki prihajajo v spremstvu staršev. V doglednem času naj bi se promet zaradi obnove viaduktov Pletovarje in Škedenj še povečal«, je dejala Lucija Jager, ki je med pobudniki peticije.

»Pločnik je v našem dolgoročnem razvojnem programu, vodil bo ob državni cesti, ki je v pristojnosti infrastrukturnega ministrstva. Problem bodo zemljišča, če jih bodo ljudje pripravljeni dali ali prodati, saj moramo za gradnjo pridobiti stavbno pravico. Pričakujem, da nam bodo podpisniki pomagali pri pritisku na državo in pogovorih z lastniki zemljišč«, odgovarja šentjurski župan Marko Diaci.

Več preberite v Celjanu.