ŠENTJUR V treh letih 150 novih stanovanj

Na štirih šentjurskih lokacijah so stekle priprave na gradnjo novih stanovanj. Potem, ko republiški stanovanjski sklad ni imel interesa za (so)financiranje, se je v Šentjurju začelo premikati po zaslugi zasebnih vlagateljev.

Tako naj bi naslednjih treh letih mesto pridobilo okoli 150 novih stanovanj, kar je za občino z nekaj manj kot 19 tisoč prebivalci gotovo spodbudno. Investitorji računajo na prodajo posameznih enot na trgu, gotovo pa bo med kupci tudi občina, saj namerava okrepiti razpoložljiv stanovanjski fond.

Začeli so graditi sosesko Sončni park pod cerkvijo, investitor je celjska družba GPC, zgradili bodo devet stanovanj. Še nekoliko več jih bo postavilo šentjursko podjetje Mapis plus, ki poleg treh dvojčkov načrtuje še desetino enostanovanjskih hiš. Koliko stanovanj bo v skupno kvoto prispeval domači investitor Domgrad, ki bo gradil ob Kvedrovi, ni znano, gotovo pa jih bo na lokaciji hotela Žonta v štirih stolpičih največ ponudil šentjurski poslovnež Roman Moškotevc.

Blokovska gradnja je dopustna še v nekaterih predelih, dodatna območja pa v te namene predvidevajo v prihodnjih spremembah občinskega prostorskega načrta.

Oglas