ŠENTJUR Športniki leta brez rangiranja

Na prireditvi v Ipavčevem kulturnem centru so nocoj razglasili najboljše šentjurske športnike in prostovoljce.

Pri športnikih velja omeniti, da so jim priznanja podelili brez rangiranja, saj zaradi slabih lanskih epidemioloških razmer vsi niso imeli možnosti nastopanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih.

Te možnosti je k sreči imel Henrik Plank, paraolimpijski metalec diska, ki se je iz olimpijade v Tokiu vrnil s 6. mestom, na evropskem prvenstvu na Poljskem je bil še mesto višje, medtem ko je v domači konkurenci tako rekoč nepremagljiv.

Za najboljšo ekipo so znova izbrali člansko moštvo šentjurskih košarkarjev, finalistov lanskega pokalnega tekmovanja. Priznanje si je prislužila še Tjaša Leban iz Plesnega društva TBA, državna podprvakinja v kategoriji hip hop solo.

Podelili so tudi priznanja obetavnim športnikom. Prejeli so jih Martin Artnak, Filip Cmok, Val Filej, Urška Ogrizek (vsi Atletski klub Asfalti Kovač), Živa Čurčić, Dominike Ivani, Živa Krajnc, Pika Božič ter jazz in disco mala skupina (vsi PD TBA) ter Katarina Stefanija Mrvar in ekipa deklic U-14 (vsi Teniški klub Šentjur).

Med prostovoljci so si laskave nazive prislužili Nika Zabukovšek (kategorija do 18 let), Olgica Krampl iz Društva upokojencev Šentjur in Andrej Kumberger (oba nad 31 let), ki dela z otroki in mladino.

(PŠ)

 

Oglas