ŠENTJUR Športna dvorana bi zavrla druge projekte

Na povabilo župana Marka Diacija in poslanca Roberta Polnarja se je na kratkem delovnem obisku v Šentjurju danes mudil šolski minister dr. Jernej Pikalo. Obiskal je osnovni šoli Hruševec in Franjo Malgaj in se pogovarjal o načrtovanih naložbah na področju vzgoje in izobraževanja v občini.

»Športno dvorano okolje akutno potrebuje, a smo omejeni. Veliko se nismo mogli dogovoriti in nobenih obljub ne morem dati. Sogovornike smo seznanili z razpisi, ki bodo prihodnjo leto na voljo za sofinanciranje projektov občin, v proračunu, če bo ta obveljal, bo v letih 2020 in 2021 na voljo po pet milijonov evrov«, je dejal minister.

Diaci s temi izhodišči ni mogel biti zadovoljen. »Očitno bomo do denarja težko prišli. Borimo se za osnovnošolske, srednješolske in večnamenske potrebe. Pričakovali smo sofinanciranje države, saj rešujemo tudi njihove probleme, ne samo naše. V državni zbor sem dal pobudo za povečanje sredstev za šolstvo. Dokumentacijo imamo pripravljeno, a sami ne moremo nič«. Župan dodaja, da bi športno dvorano, ki bi po projektantski oceni stala med sedem in osem milijonov evrov, sicer lahko financirali sami, a potlej bi se morali odreči vsem ostalim projektom.

Oglas