ŠENTJUR Sporni napis na javni površini (2)

Izvajalec Kitak gradnje je zjutraj odstranil sporni smerokaz v hrvaškem jeziku, ki so ga na delovišče ob Pešnici postavili njegovi delavci, o čemer nas je obvestila bralka.

Podjetje je na občino tudi naslovilo dopis, v katerem se opravičujejo za neljubo napako, do katere je prišlo pri prenosu gradbene signalizacije iz tujine. »Bralka je ravnala pravilno, saj tako ne more biti. Očitno je temu delavcu hrvaščina domač jezik, toda smerokaz se ne bi smel znajti tam«, nam je po telefonu pojasnil Matevž Cimerman, odgovorni pri podjetju Kitak, ki prav tako obžaluje zaplet.

Šentjurski župan Marko Diaci se je včeraj takoj po prejemu našega obvestila o spornem smerokazu obrnil na izvajalca in zahteval sanacijo stanja, za nastali položaj pa občina ne more biti odgovorna. »Zgražanje občank in občanov na družabnih omrežjih in drugod je samo logična posledica vsega. Prejel sem številne ogorčene klice, klicali so me tudi s policijske postaje. Zame je to malomarno in nedopustno ravnanje, še posebej ker sem kot poslanec bil soavtor Zakona o javni rabi slovenskega jezika in sem župan občine, ki se ponaša z bogato rodoljubno tradicijo.«