ŠENTJUR ŠMARJE Prijeli lažne dolenjske električarje

Šentjurski in šmarski policisti so prijeli četverico z novomeškega območja, ki je iz stanovanjskih hiš kradla ali poskušala krasti, potem ko so zamotili lastnike oziroma se predstavljali kot delavci elektro podjetja. Pod pretvezo so spraševali tudi za okoliške obrtnike in prosili za vodo.

Najprej so poskušali srečo v Žegru, a jih je pregnal lastnik. Podobno se je pripetilo v Grobelcah, kjer so lastnico prosili za vodo, a je poklicala moža in zagrozila s policisti. V Gorici pri Slivnici je lastnica nepridiprave že zalotila v hiši, eden se je predstavil za delavca elektro podjetja in dejal, da je hišo treba pregledati. Čeprav so se preostali že razkropili po objektu, jih je uspela spoditi, še preden bi kaj odnesli. V Paridolu so iz stanovanjske hiše uspeli odnesti nekaj denarja, saj sta bila lastnika v kletnih prostorih in ju je nanje opozoril ropot.

Policisti so jih četverico v srebrnem audiju ljubljanskih registrskih tablic iskali z vsemi patruljami, tudi z vodniki službenih psov. Opazili so jih na relaciji Paridol-Voduce, kjer so se skušali izmuznici v smeri Jelc. Enega so ujeli pri vozilu, trije pa so jim na kratko ušli v gozd.

Izkazalo se je, da gre za specialne povratnike, saj se kvartet kradljivcev v glavnem preživlja s kriminalnimi dejanji, vsi so že bili ovadeni in obsojeni zaradi premoženjskih deliktov, nasilništva, groženj, napada na uradno osebo ter povzročitve lažje telesne poškodbe in splošne nevarnosti.

Za žrtve si večinoma izberejo starejše na odmaknjenih območjih.

Preiskovalni sodnik je za tri odredil pripor.

Oglas