Šentjur: sinočnja izredna seja o sanaciji okolja ni bila sklepčna

Sinočnja izredna seja občinskega sveta v Šentjurju na temo sanacije okolja Celjske kotline ni bila sklepčna. Spomnimo, da je bila seja sklicana zaradi predloga zakona o sanaciji onesnaženega okolja Celjske kotline, v katerega Šentjursko ni vključeno.
Sejo je zahtevala skupina svetnikov. Med njimi tudi svetnik SDS Jože Korže, ki je za Radio Rogla izrazil nezadovoljstvo, da razprave sinoči ni bilo. Nezadovoljstvo so v izjavi za javnost izrazili tudi svetniki šentjurske SMC. Pravijo, da jih zaradi vnaprej znanega dejstva, da bo seja nesklepčna, ne čudi, da je župan že pred večerno sejo sklical novinarsko konferenco.
Na njej so predstavili stališča Občine glede predloga omenjenega zakona. Župan mag. Marko Diaci je med drugim povedal, da je začuden, da v omenjenem zakonu ni Šentjurja, saj da je bilo opravljenih več študij, ki bi lahko bile podlaga. Znova je poudaril, da vlada zakonu sicer nasprotuje, a da si Občina prizadeva, da v zakon vključijo onesnažena območja v občini (v naselju Proseniško).
Medtem je poslanka SDS Jelka Godec že vložila amandma, da se v predlog zakona vključi tudi Šentjurko, kot je sporočila na novinarski konferenci, ki jo je tudi sama sklicala pred včerajšnjo sejo.
Več in podrobneje v naslednjem Celjanu.