ŠENTJUR Robert Polnar bo kandidiral pri SNS

Konec je ene največjih političnih zagonetk. Šentjurski poslanec Robert Polnar se je včeraj podpisal pod kandidatno listo SNS, kar pomeni dokončno slovo od vseh povezal z DeSUS, iz katerega so ga pred časom sicer že izključili.

Polnar je veljal za najbolj svojeglavega in neposlušnega parlamentarca, so pa tudi takšni, ki menijo, da je edini svojo vlogo poslanca jemal resno in se izključno ravnal po svoji vesti in ne po strankarskih usmeritvah.

Kandidiral bo v prvem okraju pete volilne enote, torej v domačem Šentjurju, kjer pa bo znova imel opravka s silno nepredvidljivim volilnim telesom, česar se zaveda tudi sam. Poglavitni usmeritvi ostajata financiranje lokalne samouprave in izboljšanje šentjurske infrastrukture, zlasti cestne.

»Ne predvidevam ničesar in nič si ne upam napovedovati. Precej bo odvisno od udeležbe na volitvah. Po navadi je v Šentjurju ta bila okoli 50 odstotna, letos bi skladno z napovedmi naj bila višja, kar bo vplivalo na izid. Menim, da sem v teh letih izkazal določeno osebnostno in politično držo, ki je predvidljiva in drugačna od ustaljenega toka. Menim, da bi kot takšen lahko nadaljeval mandat, če pa bodo volivci odločili drugače, bom pospravil pisarno in odšel«, je Polnar dejal za naš medij.