ŠENTJUR Prej Dončićev, zdaj na dražbi Pogačarjev dres

Šentjursko društvo Viljem Julijan, ki pomaga družinam z otroki, ki bolehajo za redkimi in večinoma neozdravljivimi boleznimi, bo predvidoma prihodnji petek zaključilo dobrodelno spletno dražbo podpisanega dresa Tadeja Pogačarja, s katerim je vozil na dirki po Franciji.

Izklicno ceno so na začetku septembra nastavili na 3000 evrov, doslej so jo dražitelji zvišali na 5250 evrov (do zaključka redakcije). Izkupiček bo v celoti namenjen dveletnemu Urbanu Miroševiču iz Ljubljane, pri katerem so zdravniki odkrili neozdravljivo nevro-razvojno motnjo. Kako je društvo, ki ga vodita Gregor in Nina Bezenšek, prišlo do dragocenega dresa, pojasnjuje Boris Pečnik. »Stike s Tadejem in njegovim managerjem smo navezali ob nedavnem dobrodelnem koncertu v Ljubljani. Častno podelitev dresa bomo najverjetneje izvedli kar v prostorih našega društva v Šentjurju.«

Dražitelji lahko ponudbe oddajo na facebook strani društva oziroma na njihov elektronski naslov (drustvo@viljem-julijan.si). Slovenski kolesarski šampion je ob tej priložnosti spodbudil staršem in družine otrok z redkimi boleznimi ter jim čestital za hrabrost pri soočanju s težavami, hkrati pa izrazil upanje, da bodo na dražbi iztržili kar najvišjo vsoto, da bo ta lahko v pomoč otrokom.
Spomnimo, da je takratni sklad Viljem Julijan pred dvema letoma in pol izvedel že licitacijo podpisanega dresa Luke Dončića. Takrat so uspeli iztržiti 2000 evrov, dres pa je odtlej v lasti Zlatarne Celje. Sklad je znesek v celoti namenil otrokom z redkimi boleznimi.

(PŠ)