Šentjur: predsednik dr. Miro Cerar na srečanju s člani stranke

Predsednik SMC in predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je pred odhodom na poletni dopust, kamor odpotuje v ponedeljek, v družbi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška danes obiskal še Šentjur, konkretneje se je pozno popoldne na Rajskem otoku na Proseniškem srečal s člani stranke iz tega okolja.
Povedal je, da na dopust odhaja dokaj zadovoljen. Vladni cilji – ustvariti politično in ekonomsko stabilno okolje – so doseženi, zaposlenost v Sloveniji se povečuje, kar je po njegovem mnenju izjemno pomembno. V Šentjur pa je predsednik prišel, da bi se pogovorili o sodelovanju med lokalnim in državnim nivojem stranke in si odgovoril na vprašanje, kaj lahko SMC kot vodilna vladna stranka še naredi na lokalnem in regionalnem nivoju.
Peter Jevšinek, predsednik lokalnega odbora SMC Šentjur, je danes povedal, da so se v minulih dveh letih na lokalnem nivoju v stranki najbolj zavzemali za navezovalno cesto Dramlje – Šentjur, ki je za Kozjansko vitalnega pomena. Preko poslanke Anite Koleša so dosegli, da je v naslednjem proračunskem obdobju zagotovljenih 250 tisoč evrov za projektno dokumentacijo. Izpostavil je še obnove nekaterih drugih državnih cest na Šentjurskem. Napovedal je tudi aktivne priprave za naslednje državnozborske in občinske volitve, na lokalni ravni nameravajo povečati dosežen 17 odstotni delež, prav tako pa je napovedal, da bo stranka imela svojega kandidata za župana Šentjurja.