ŠENTJUR Osvežitev v drugi polovici meseca

Prenovljeno šentjursko letno kopališče bodo namenu predali predvidoma v drugi polovici meseca. Čeravno so prvi vročinski val zamudili, še vedno upajo na dober obisk in solidno kopalno sezono. Tudi v tej bo z bazenom upravljalo gostišče Bohorč.

Obnovitvena dela so v okviru tretje faze obnove tamkajšnjega športnega parka stekla pred dvema mesecema, osredotočena pa so na prenovo bazenske tehnike in ureditev okolice.

Izvajalec je domača družba Kuponko, ki je bila uspešna na javnem razpisu, kjer je nastopala skupaj z domžalskim podjetjem Contromatik ABW.

Kopališče so zgradili pred skoraj 60, obnovili pa pred dobrimi 30 leti, vrednost obnove znaša blizu 200.000 evrov, pri čemer je občino uspelo pridobiti več kot četrtino sofinancerskih sredstev EU.

Razlogi za obnovo tičijo predvsem v dejstvu, da bi obratovanje bazena lahko postavili pod vprašaj, kajti obstoječa tehnika ni več dopuščala optimalnega delovanja, s tem pa bi občani izgubili možnost rekreacije in cenovno ugodne poletne turistične ponudbe.

 

Oglas