ŠENTJUR »Ni volilni letak, temveč informator svetniške skupine SDS«

Pred dnevi smo objavili odziv šentjurske občine v zvezi z letaki, ki so se znašli v nabiralnikih šentjurskih gospodinjstev, na njih pa naj bi veliko občinskih naložb bilo prikazanih kot zasluga vlade, za kar so bili na občini ogorčeni, predvsem pa deležni več kritik in vprašanj občanov.

V izjavi za naš medij je župan Marko Diaci zadevo pripisal predvolilnemu boju, ni pa navedel, kdo stoji za letaki.

Odgovor se je ponudil kar sam, saj se nam je oglasila državna sekretarka Jelka Godec (na sliki), vodja občinske svetniške skupine SDS in podpredsednica te stranke.

Pojasnjuje, da ne gre za predvolilni letak, temveč informator svetniške skupine SDS. Pravi, da na njem ne navajajo, da se projekti v celoti financirajo iz državnega proračuna, je pa vlada v dveh letih obiskala vse slovenske regije, bili so tudi v Šentjurju. Dodaja, da so se obiski izvedli na njeno pobudo, z izjemo kmetijskega ministra, ki je prišel celo dvakrat.

»Po teh obiskih so stekle določene naložbe, ki se v Šentjurju in drugod po državi vse do predlani niso premaknile z mrtve točke. Vlada je na nedavni novinarski konferenci tudi predstavila pregled vladnih projektov za razvoj občin, interaktivni zemljevid je na spletnih straneh vlade«, še pravi Godčeva.