ŠENTJUR LJUBLJANA Polnar: “Pivčeva je podkapacitirana”

Šentjurski poslanec DeSUS-a Robert Polnar je po sestanku poslanske skupine s predsednico stranke Aleksandro Pivec v zvezi z afero Izola in Kras za naš medij dejal, da je Pivčevi nasprotoval že od vsega začetka.

Po pričakovanju je poziv poslanske skupine k odstopu z mesta predsednice DeSUS-a zavrnila, zato bodo na svetu stranke konec meseca glasovali o nezaupnici.

»Poslanskim kolegom sem dejal, da sem bil vedno proti njej, ker je politično povsem podkapacitirana za vodenje parlamentarne politične stranke. Mnenja do danes nisem spremenil.

Dejal sem jim tudi, da bom z njimi solidaren, saj se mi upira in je pod ravnijo mojega dostojanstva, da se moram ukvarjati z nekom, ki očitno ne razume, da mora svoje račune plačevati«, je Polnar pojasnil svoje razloge za nasprotovanje Pivčevi.

V zvezi s padcem podpore po javnomnenjskih raziskavah je šentjurski poslanec dejal, da se te preveč naslanjajo na predsednike strank, manj pa na delo poslancev in poslanskih skupin. Prav to se je zdaj najbolj odrazilo v izrazitem padcu priljubljenosti predsednice DeSUS-a, toda poglavitne težave so drugod. »Stranka je v organizacijskem smislu popolnoma na tleh. Potrebno jo je začeti na novo vzpostavljati in pokazalo se je, da Pivčeva za kaj takega absolutno ni sposobna.«

 

Oglas