ŠENTJUR Letos še porast šolarjev, a pričakujejo upad

Prvi dan novega šolskega leta bo šentjurski župan Marko Diaci že po tradiciji obiskal vse osnovne šole in podružnice, pri čemer bo šolarje opozarjal na varnost v prometu.

Šentjurske šole bo letos obiskoval 1859 otrok (največ na OŠ Franja Malgaja, na sliki) oziroma 15 več, kot lani, od tega 217 prvošolcev, kar je dvajset več od lanskega leta. Dobri dve petini jih bosta uporabljali šolski prevoz.

Po statistiki bo prihodnje šolsko leto vpisanih manj otrok, še večji padec pa pričakujejo v šolskem letu 2023/24, saj so na Šentjurskem leta 2016 zabeležili samo 187 rojstev.

Največja letošnja naložba na področju šolske infrastrukture je rekonstrukcija poslopja Osnovne šole Slivnica, ki je že v zaključni fazi, na področju predšolske vzgoje pa dograditev in preureditev vrtca na Ponikvi.

Glede prometne varnosti je stanje približno enako lanskemu – letos in lani se je na šentjurskih cestah zgodilo 120 prometnih nesreč, vendar sta letos umrli dve osebi (obe na avtocesti). V enem primeru je bil v nesreči udeležen otrok, lani šest.

Oglas