ŠENTJUR Jelka Godec o razlogih za kandidaturo in programu

Postavitev Jelke Godec, podpredsednice SDS in vodja njene poslanske skupine, v vlogo kandidatke za šentjursko županjo, je bilo nekoliko presenetljivo, saj gre za političarko, ki na državnozborskih volitvah prejema prepričljivo najvišje odstotke podpore – nazadnje v aprilu kar 35,7 odstotkov.

Godčeva je dopoldne znova pojasnjevala, da so jo v kandidaturo nagovorili številni podporniki, ne pa predsednik SDS Janez Janša oziroma dejstvo, da je stranka spomladi mrzlično iskala potencialnega kandidata in bila pri tem pripravljena podpreti tudi koga drugega.

Stranka želi povečati število sedežev v občinskem svetu. V tem mandatu so jih imeli zgolj šest (od 26). Za občinskega svetnika se bo znova potegoval nekdanji šentjurski župan in poslanec Štefan Tisel.

Jelka Godec je dejala, da si želi živeti v veseli, odprti, sproščeni in povezovalni občini, v program strnila skrb za enakomeren razvoj urbanega dela in podeželja, stanovanjsko problematiko mladih in priseljenih, dobro sodelovanje z državo in ohranjanje proračunskih sredstev, ki so že bila rezervirana za šentjurske projekte (navezovalna cesta, krožišče Resevna, POŠ Kalobje, intervencijski center in ostalo), v občino želi privabiti več podjetij, posebno težo bi namenila razvoju turizma.

Več preberite v Celjanu.

Oglas