ŠENTJUR Ipavčeva plaketa Juriju Malovrhu

76-letni Jurij Malovrh, nekdanji župan in poslanec ter vinogradnik, je prejemnik letošnje Ipavčeve plakete, najvišjega občinskega priznanja v Šentjurju. Prejel jo je za prispevek k ugledu, razvoju in promociji občine, dolgoletno družbeno in politično udejstvovanje ter aktivno sodelovanje v vinogradniškem društvu oziroma za širjenje in negovanje vinske kulture doma in v svetu. Plaketo so mu vročili na včerajšnji slovesnosti v Ipavčevem kulturnem centru.

Zanimivi so tudi prejemniki pisnih priznanj občine. V prvi vrsti je tu uredniški odbor knjige Še zgodb!, ki ga sestavljajo Barbara Gradič Oset, Kvirina Martina Zupanc in Jure Godler (na sliki). Publikacija združuje življenjepise petdesetih osebnosti šentjurskega območja in bo ob svoji dokumentarni vrednosti služila tudi kot protokolarno ali promocijsko darilo. »Pri knjigi je sodelovalo več kot sedemdeset avtorjev, pisali smo o ljudeh, ki so nekoč živeli na Šentjurskem in so pustili velik pečat, pa naj si gre s področje kulture, športa, obdobja svetovne vojne in drugo. V knjigi so tudi ilustracije z upodobitvami teh oseb. Podatkov ni bilo mogoče pridobiti tako enostavno, kontaktirati je bilo potrebno veliko ljudi in vse to spraviti v pravšnjo obliko«, je dejal Godler.

Enako priznanje sta dobila še Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva ob stoletnici delovanja, in profesor Šolskega centra Šentjur Jure Gunzek za dolgoletno sodelovanje z domačim vinogradniškim društvom in strokovnemu prispevku k razvoju panoge. Podjetnik Roman Moškotevc je v žep pospravil pisno priznanje župana ob 30-letnici njegovega uspešnega podjetja Ahac. Pisna priznanja s knjižno nagrado si je prislužila peterica osnovnošolcev.

Oglas