ŠENTJUR Godčeva znova v DZ, Polnar spoznal, da ga nočejo več

Šentjur bo v novi sestavi državnega zbora v tem mandatu zastopala samo Jelka Godec (SDS), ki je včeraj s skoraj 36 odstotki glasov prepričljivo slavila pred Danico Polak Gruden, ki s 26 odstotki ni prišla v parlament.

»Za deset odstotnih točk smo premagali relativno zmagovalko volitev. Dosegla sem višji rezultat, kot na prejšnjih volitvah, kar pomeni, da sta Šentjur in Dobje nagradila moje delo. To je velika obveza za naprej, precej pa je odvisno, kako se bo razpletalo na državni ravni. Še naprej se bom borila za razvoj naših krajev in celotne države«, je Godčeva dejala za naš medij.

Robert Polnar (SNS) se s tremi odstotki podpore šentjurskih volivcev in še polovico manjšo podporo stranke poslavlja. »Rezultat mi daje vedeti, da me Šentjurčani ne želijo več v državnem zboru. To moram upoštevati. Vse ostalo, kar bi lahko povedal, je vezano na zelo slab volilni izid. Umaknil se bom, se odločil za estetiko tišine in o tem ne bom več govoril«, je bil kratek nekdanji poslanec DeSUS.

Šentjurski župan Marko Diaci glede na spremenjene okoliščine, ko je Šentjur ostal zgolj z eno opozicijsko poslanko, na prejšnjih volitvah pa so imeli tri in vsi so v drugi polovici mandata bili na strani vladne koalicije, ne pričakuje velikih sprememb v odnosu države do občine. »Zastavljene projekte bomo nadaljevali, v spremembi pa ne vidim bistvene razlike. Od poslancev prej, niti zdaj, nisem pričakoval kaj dosti.«