ŠENTJUR: Država zagotovila denar za POŠ Kalobje, občina želi pogodbo

Šentjurska državna sekretarka Jelka Godec je javnost včeraj seznanila, da je vlada ob podpori koalicijskih strank v proračunu za leta 2022 z amandmajem zagotovila skoraj dva milijona evrov za izgradnjo nove podružnične šole na Kalobju.

Objekt je statično vprašljiv in nevaren, dodatno ga je lani poškodoval popotresni sunek s hrvaške Petrinje, pouk za nekaj več kot deset učencev teče v težkih razmerah. Godčeva se je v izjavi obregnila ob šentjursko občinsko vodstvo, ki da ni storilo ničesar ali pa premalo, da bi Kalobjani otroke vozili v varno šolo. Žogica je po njenem zdaj na strani občine, čeravno je občinski svet marca zavrnil predlog svetniške skupine SDS, da se šoli nameni denar za obnovo.

Šentjurski župan Marko Diaci pričakuje, da bodo s šolskim ministrstvom sklenili pogodbo, sami pa da imajo vse pripravljeno. »Z ministrstvom je dogovorjeno, da bo financiralo gradnjo šole na Kalobju. Osnovni program je njihov strošek, nadstandard, kot sta večja telovadnica in prostori krajevne skupnosti, pa na nek način odpade na nas.«

Naložbeno vrednost nove šole v Šentjurju cenijo na okoli tri milijone evrov, pri sklenitvi pogodbe pa bodo vztrajali tudi zavoljo nevarnosti, da bi sredstva odplaknil rebalans proračuna.

Oglas