Selektor v Zreče povabil sedem pivovarjev

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je predstavil seznam 21 rokometašev, ki bodo začeli priprave na svetovno prvenstvo, ki bo januarja v Franciji. Na zbor reprezentance, ta bo 22. decembra v Zrečah, je vabljenih tudi sedem članov Celja Pivovarne Laško, in sicer Blaž Janc, Tilen Kodrin, Urban Lesjak, Borut Mačkovšek, Vid Poteko, David Razgor in Miha Zarabec.
Slovenija bo v pripravljalnem obdobju igrala tri tekme. Prva bo 30. decembra v Brežicah, kjer se bo pomerila s Savdsko Arabijo. Drugi dve tekmi bosta v Franciji z domačo izbrano vrsto: 6. januarja v Toulousu in dva dni kasneje v Montpellierju.
Veselin Vujović, selektor Slovenije: “Slovenija ima na prihajajočem prvenstvu nalogo, da prikaže kakovostno igro. Moram priznati, da se dogajajo neke stvari, ki malo motijo mojo vizijo oziroma idejo o reprezentanci, ampak to so nepredvidljive stvari, na katere nimamo vpliva, torej poškodbe in bolezni. Nekaj igralcev, ki bi bili sicer vabljeni v reprezentanco, ima težave z zdravjem, zato si bodo vzeli čas za počitek. Težave imamo predvsem na položaju srednjega zunanjega. Bombač je poškodovan, v tem trenutku pa še ne vemo, koliko časa bo odsoten. V prvem delu priprav zagotovo ne bo z nami, od njegove rehabilitacije pa bo odvisen njegov morebiten nastop v Franciji. Prav tako ne smemo pozabiti na klubske interese poljskega prvaka, ki si želi zdravega Bombača in njegovo dolgotrajnejše okrevanje, saj želi ubraniti prvo mesto v ligi prvakov. V Franciji bomo preživeli malce več časa, kar meni sicer ni najbolj všeč, saj ta čas lahko vpliva na igralce, pri katerih se lahko poveča stopnja stresa in nervoze pred prvenstvom, a dejstvo je, da smo dobili vabilo francoske zveze, da z gostitelji prvenstva odigramo še dve pripravljalni tekmi. Ker je Francija rokometna velesila, se takega povabila enostavno ne zavrne. Odločili smo se, da imajo igralci možnost, da božič in novo leto preživijo doma, saj jim bo to zelo koristilo, ker si bodo nabrali energijo, ki bo pripomogla k boljši igri na prvenstvu.”
Vir: RZS, foto: RK Celje Pivovarna Laško