Sataraš

Sestavine za 4 osebe:

· olivno olje

· 2 veliki čebuli

· 5 paprik (zelenih ali rumenih)

· 6–8 večjih paradižnikov

· 4 jajca

· sveži peteršilj

· sol in mleti poper

 

Priprava:

1. korak:

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje, čebulo pražimo tako dolgo, da zarumeni.

2. korak:

Papriko in paradižnike očistimo in narežemo na majhne koščke. Najprej k čebuli dodamo papriko in jo na hitro popražimo. Nato dodamo še paradižnik ter vse skupaj med občasnim mešanjem dušimo približno 10 minut. Medtem ubijemo jajca, jih razžvrkljamo z vilicami, vejice peteršilja speremo z vodo, posušimo in grobo sesekljamo

3. korak:

Ko izhlapi večina vode, ki jo je zelenjava med dušenjem izpustila v ponev, vlijemo razžvrkljana jajca. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.

 

Hitro pripravljena poletna jed v času, ko je sestavin na našem vrtu v izobilju.

Oglas