Sestavine:
- 3 žlice olja
- 1 velika čebula
- 3 paprike (zelene ali rumene)
- 4 paradižnike
- 4 jajca
- nekaj vejic svežega peteršilja
- sol in mleti poper
Priprava:
- korak:
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje, čebulo pražimo tako dolgo, da zarumeni.
- korak:
Papriko in paradižnike očistimo in narežemo na majhne koščke, dodamo k čebuli ter vse skupaj med občasnim mešanjem dušimo 10 minut.
- korak:
Ubijemo jajca, jih razžvrkljamo z vilicami, vejice peteršilja speremo z vodo, posušimo in grobo sesekljamo.
- korak:
Ko izhlapi vsa voda, ki jo je zelenjava med dušenjem izpustila v ponev, vlijemo razžvrkljana jajca. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.