Sataraš

Sestavine:

  • 3 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 3 paprike (zelene ali rumene)
  • 4 paradižnike
  • 4 jajca
  • nekaj vejic svežega peteršilja
  • sol in mleti poper

 

Priprava:

  1. korak:

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V večji ponvi segrejemo olje, čebulo pražimo tako dolgo, da zarumeni.

  1. korak:

Papriko in paradižnike očistimo in narežemo na majhne koščke, dodamo k čebuli ter vse skupaj med občasnim mešanjem dušimo 10 minut.

  1. korak:

Ubijemo jajca, jih razžvrkljamo z vilicami, vejice peteršilja speremo z vodo, posušimo in grobo sesekljamo.

  1. korak:

Ko izhlapi vsa voda, ki jo je zelenjava med dušenjem izpustila v ponev, vlijemo razžvrkljana jajca. Po okusu začinimo s poprom in soljo, potrosimo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo.