Saša Einsiedler: “Vse se začne z mislijo”

 

Gostja prve letošnje Čajanke v organizaciji Splošne knjižnice Slovenske Konjice je bila Saša Einsiedler. Svoje predavanje je naslovila Moja samopodoba je moja odločitev in z njim navdušila približno 200 poslušalcev.

Med obiskovalci Čajanke, tokratna je bila v večnamenski dvorani Term Zreče, so prevladovale ženske, ki želijo vnesti spremembo v svoje življenje. “A če želimo drugačno oziroma boljše življenje, moramo najprej spremeniti samega sebe, preseči ustaljene vzorce razmišljanja, čustvovanja in delovanja,” je poudarila Saša Einsiedler, ki se je mnogi spomnijo kot priljubljen televizijski obraz. A priznava, da se je za njeno takratno uspešno medijsko podobo skrivala nesamozavestna ženska, ki se ni imela rada.
Spremenila je sebe
Einsiedlerjeva je iskreno govorila o svojih dveh ločitvah, ki sta jo čustveno prizadeli, a obenem spodbudili, da se je odpravila na pot vase in začela graditi odnos do sebe na bolj zdravih temeljih. Uspelo ji je. Danes je licencirana trenerka uspešnosti, komunikacijska trenerka, svetovalka in mediatorka. Je avtorica dveh priročnikov: Prepričljiv javni nastop s Sašo Einsiedler in uspešnice Moja samopodoba je moja odločitev. Poudarja, da je samopodoba temelj dojemanja samega sebe in svoje vrednosti. In je temelj vsega, kar se dogaja v našem življenju. “To spoznanje je pravi balzam, ki ga privoščim vsem,” je dejala in dodala: “Uspeh je dosegljiv. Temelj uspeha pa je zavedanje, da smo vredni, da nam pripada. Vsak od nas ima moč, da svoje življenje vzame v svoje roke. To, kar mislimo o sebi je ključno za doseganje zastavljenih ciljev,” je prepričana mati petih otrok. In prav njeni otroci so, kot poudarja, njen največji uspeh. Danes prav tako živi izpolnjujoč partnerski odnos.

Predavanje je minevalo v sproščenem vzdušju, saj je vanj vnesla tudi duhovite komentarje. Zbrane je pozvala, da v večji meri razmišljajo o razlogih za hvaležnost. Pa tudi o svojih dobrih lastnostih. In jih opogumljala, da si v kopici obveznosti brez slabe vesti vzamejo čas zase, za sprostitev, za počitek. Predvsem pa je govorila o moči misli. “Vse se začne z našo mislijo. Sami se odločamo, kako bomo upravljali z mislimi; kam bo usmerjen naš fokus. Čemur posvečamo svojo pozornost, se povečuje v naši realnosti,” je pojasnila in zaključila s trditvijo: “Moja samopodoba je moja odločitev,” in požela bučen aplavz.