Sanirana zemljina še v enem celjskem vrtcu

Od leta 2017 sta Mestna občina Celje in Ministrstvo za okolje in prostor sanirala onesnaženo zemljino že na desetih vrtčevskih igriščih. Podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek je z okoljskim ministrom mag. Andrejem Vizjakom in ravnateljico Vrtca Anice Černejeve včeraj slovesno odprla sanirano otroško igrišče pri enoti Luna.

V letošnjem letu bo država sanirala se igrišče vrtca Sonce, v letu 2023 pa jih čaka še sanacija zadnjih dveh vrtcev, Čiračara in Gaberje. Skupni stroški sanacije vseh vrtcev bodo znašali okoli tri milijone evrov, sredstva pa so bila v celoti zagotovljena iz državnega proračuna.

Na Mestni občini Celje so s sanacijo igrišč pri celjskih vrtcih začeli leta 2017 in z lastnimi sredstvi sanirali zemljino na igrišču vrtca Tončke Čečeve na Hudinji in nato še na igrišču Vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu. Takrat so z zahtevnim in kompleksnim projektom orali ledino, izpeljali so ga strokovno in veseli so bili, da je Ministrstvo za okolje in prostor prepoznalo, da je sanacija nujno potrebna. Projekt sanacije je zaradi zahtevnosti in kompleksnosti nato prevzel MOP. Do danes je država sanirala že osem vrtcev.