S projektom DOM-DOMA v občinah Slovenska Bistrica in Poljčane pomagali že skoraj 200 uporabnikom

Mineva prvo leto delovanja projekta DOM-DOMA. Z njim želijo v občinah Slovenska Bistrica in Poljčane zagotoviti integrirano oskrbo starejših in jim omogočiti čim daljše samostojno bivanje v domačem okolju.

Okoli 25-članska ekipa (v njej so medicinske sestre, fizioterapevti, socialne delavke, psihologinja, zdravnik, magistra farmacije in drugi) po prvem letu ugotavlja, da so potrebe po njihovih storitvah zelo velike. »V letu dni smo preko projekta DOM-DOMA vključili že skoraj 200 uporabnikov, trenutno imamo 160 uporabnikov, večino iz območja občine Slovenska Bistrica in 16 iz Poljčan,« pove strokovna vodja projekta Urška Zajšek Moder. Z obžalovanjem doda, da se je od poletja vzpostavila čakalna vrsta.
Projekt je financiran s strani vlade Republike Slovenije in Evropskega socialnega sklada. Za uporabnike pa so v času trajanja projekta (to je do junija prihodnje leto) vse storitve brezplačne. »Največje potrebe so predvsem po storitvah za ohranjanje samostojnosti, to so fizioterapija, delovna terapija, tudi obiski socialnih delavk ter psihologinje,« dodaja Urška Zajšek Moder. (B. Petelinšek)