Rožnati princeskini krofi Neje Prosenjak iz Slovenske Bistrice

Neje je zgovorno in nasmejano devetnajstletno dekle. Rada ima lepotne izzive, tako se je letos udeležila tekmovanja in se tudi uvrstila med 12 finalistk izbora Miss Earth Slovenija 2022. Različne izzive je spretno premagovala in na koncu postala prva spremljevalka oz. Miss Earth Air Slovenija 2022. Že pred finalnim izborom je postala tudi Miss Interneta 2022. Da se odlično znajde tudi v vlogi slaščičarke, pa je Neja nedavno dokazala za
lokalni časopis Bistriške novice, v katerem je predstavila svoj recept za rožnate princeskine krofe.

Paljeno testo

Potrebujemo:
4 jajca
za težo dveh jajc vode
za težo dveh jajc moke
za težo dveh jajc maslo
ščep soli
Vodo, maslo in sol damo v kozico in zavremo. Dodamo moko in s kuhalnico mešamo tako
dolgo, da se testo oblikuje v cmok. Nato odstavimo in, najlažje, z mešalnico vmešamo vsako
jajce posebej, da dobilo svilnato gladko testo.
Dobljeno testo predevamo v dresirno vrečko in na pekač, obložen s papirjem za peko,
nabrizgamo kupčke (iz te količine testa nastane 20 večjih ali 40 manjših princesk). Pečemo v predogreti pečici na 200 stopinj C. Na dno pečice postavimo ognjevarno posodo z vodo.
Pečemo jih približno 20 minut (odvisno od velikosti) oziroma do zlatorjave barve. Pečene
ohladimo.

Krema

Potrebujemo:
80 g jedilnega škroba
2 jajci
750 ml mleka
400 g malin
200 g sladkorja
4 listi želatine
300 ml sladke smetane
sladkor po potrebi
Jajce, jedilni škrob in 5 žlic mleka zmešamo v posodi do te mere, da grudice izginejo, ostalo mleko zavremo. Polovico ga nato zlijemo k jajčni zmesi ter dobro premešamo. Dobljeno zmes vlijemo v preostalo mleko in kuhamo, da se krema zgosti. Nato jo pokrijemo s folijo, da med ohlajanjem ne nastane skorjica.
Maline skupaj s sladkorjem zavremo ter jih nato spasiramo skozi cedilo, da se znebimo semen. V toplih malinah raztopimo ožete lističe želatine. Pustimo, da se tudi to ohladi na sobno temperaturo. Ko sta jajčna krema in malinova omaka ohlajeni, polovico malin zlijemo k jajčni kremi in dobro premešamo. Sladko smetano stepemo in po potrebi dosladkamo.

Sestavljanje:
Testu za princeske odrežemo vrh (nekje 1/3). V spodnji del nabrizgamo nekaj malinove-jajčne kreme, na sredini z žličko oblikujemo jamico v katero damo žličko malinove omake, na vrh nabrizgamo sladko smetano ter pokrijemo s testenim pokrovčkom.
Princeske po želji okrasimo. Neja je uporabila stopljeno ruby čokolado in roza ter bele
sladkorne mrvice.

 

Oglas