Rokometni selektor vpoklical dve celjski levi krili

Slovensko žensko rokometno reprezentanco v decembru čaka nastop na sedmem svetovnem prvenstvu. Selektor Dragan Adžić je izbranke zbral v Laškem. Na tokratno akcijo je povabil 26 rokometašic, na seznamu pa sta se znašli tudi dve levi krili Ženskega rokometnega kluba Z’dežele, Iza Bon Brzin in Katarina Regner.
Vse povabljene rokometašice je ob prihodu v Laško najprej čakalo testiranje morfoloških telesnih značilnosti, ki ga Rokometna zveza Slovenije izvaja v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za šport. V reprezentanco vpoklicane igralke so omenjeno testiranje opravile že pred časom, na podlagi rezultatov pa jim je trenerski štab tedaj pripravil individualne programe za izboljšanje telesne pripravljenosti na področjih, na katerih so se pokazale pomanjkljivosti. Nova izvedba testiranj je tako pokazala napredek, ki ga je napravila posamezna kandidatka za nastop v reprezentančnem dresu. Obenem pa bo to tudi eden izmed treh faktorjev za sestavo 20-članske ekipe, ki bo vstopila v priprave.
Izbrana vrsta bo v četrtek odpotovala v Poreč, kjer bo še isti dan in potem tudi v soboto odigrala pripravljalni tekmi s Hrvaško. Po prosti nedelji se bo reprezentanca v Laškem znova zbrala v ponedeljek in tam trenirala do četrtkovega odhoda na svetovno prvenstvo v Španijo. (Jure Mernik)
Foto: RZS

Oglas