Rogla: to svetovno prvenstvo bo drugačno od prejšnjih

Najboljše deskarke in deskarji na snegu v alpskih disciplinah že odštevajo dneve, ko se bodo zbrali na Rogli. Uradni dan prihoda je petek, 26. februar, za medalje na svetovnem prvenstvu pa se bodo borili 1. in 2. marca, najprej v paralelnem veleslalomu, nato še v paralelnem slalomu.
Licenco za organizacijo tekmovanja ima Snowboard klub (SBK) Rogla, bodo pa tekmovanje organizirali v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in Uniturjem. Nekdanja deskarka, Konjičanka Iva Polanec, ki zdaj pomaga pri organizaciji, je v pogovoru za lokalni časopis NOVICE povedala, da pričakujejo nekje med 90 in 115 tekmovalk in tekmovalcev iz 25 držav. Članov spremljevalnega osebja bo blizu 80, drugih gostov pa bo zaradi ‘covid-19 ukrepov’ bolj malo.
Udeleženci tekmovanja bodo nastanjeni v hotelu na Rogli. Celoten hotel bo oblikovan kot mehurček z več posameznimi conami. Hotel pa bo za ostale goste seveda zaprt.
Pri izvedbi tekmovanja organizatorji pričakujejo pomoč vojakov Slovenske vojske, računajo pa tudi na nekaj prostovoljcev. Prvenstvo pa bo torej precej drugačno od prejšnjih, tudi kar zadeva javnost. “Tekmovanja bodo potekala brez gledalcev. RTV Slovenija pa bo predvajala prenos vseh tekmovanj, tako da bodo gledalci dogajanje na Rogli lahko spremljali na malih zaslonih,” je dodala Iva Polanec.
Rogla je z organizacijo svetovnega prvenstva vskočila potem, ko so ga zaradi covida-19 odpovedali v kraju Žangdžiakou na Kitajskem. V soboto, 6. marca, pa bo na Rogli tudi tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu. (Jure Mernik)

Oglas