Rogatec: V času krize se življenje ni ustavilo

Živimo v letu, ki je zelo drugačno od prejšnjih, a življenje gre naprej. Tako nekako je županja Kozjega na prireditvi ob prazniku občine Rogatec povzela letošnje leto, a kljub temu smo med prireditvijo na dvorcu Strmol slišali, da se življenje med krizo ni ustavilo.

Čeprav se ponavljamo, je treba povedati, da je osrednja prireditev ob prazniku rogaške občine potekala v skladu z navodili NIJZ, kar pomeni, da je bilo navzočih bistveno manj ljudi kot prejšnja leta. Da gre za posebno zanimivost, je v nagovoru omenil župan Martin Mikolič, »saj zadnji dve leti zaradi slabega vremena prireditve nismo mogli imeti na prostem, letos se je vreme usmililo (bilo je prijetno toplo, op. pisca), toda zaradi epidemioloških ukrepov ne sme biti navzočih veliko ljudi«. Seveda se župan ni mogel izogniti omembe letošnje pomladi, ko se je življenje ustavilo tudi v občini Rogatec. »V času epidemije nam, kot večini občin, ni bilo lahko, pa saj nam še danes ni. Na naša pleča je bila naložena velika odgovornost, izvajali smo naloge, ki jih prej še nismo,« je o času pomladanske krize dejal Mikolič in se zahvalil vsem, ki so pomagali prebroditi njene posledice.

Kot je običaj na osrednjih prireditvah, podelijo priznanja občine. V občini Rogatec so letos podelili plaketo, ki jo je prejelo podjetje Jagros iz Rogaške Slatine, za uspešne aktivnosti v času kriznih razmer – od krize z migranti pred petimi leti do letošnje korona krize, je priznanje občine prejel Občinski štab Civilne zaščite, denarna nagrada je šla v roke Čebelarskemu društvu Rogatec, ki letos obeležuje že 120. leto delovanja. (J. S.)

Oglas