Rogatec: Položili temeljni kamen za nov vrtec

Sreda je bila za občino Rogatec dan, ki so ga čakali skoraj deset let, saj so položili temeljni kamen za nov vrtec, zgradili ga bodo ob stavbi Osnovne šole Rogatec.

Ob prisotnosti otrok iz rogaške šole in vrtca sta temeljni kamen položila ministrica za izobraževanje, šolstvo in šport dr. Simona Kustec ter župan občine Rogatec Martin Mikolič. Prisotni so bili še: predsednica odbora za šolstvo v Državnem zboru Iva Dimic, ravnateljica OŠ Rogatec Alenka Virant, podžupanja Mojca Šmit, nekateri člani občinskega sveta ter predstavniki izvajalcev gradnje, Lesnine MG oprema in podjetja GES.

Župan je v nagovoru izpostavil, da se je šele ta vlada odločila sofinancirati gradnjo prepotrebnega vrtca v Rogatcu, čeprav so na težavo opozarjali že deset let. K dve milijonski investiciji bo država, oziroma ministrstvo za izobraževanje, šolstvo in šport, prispevalo 917 tisoč evrov. Martin Mikolič se je zahvalil vsem, ki so do sedaj sodelovali pri pridobivanju vseh potrebnih dovoljenj, predvsem Nataši Lavrič in mag. Suzani Likar. »Ob zahvali ministrici za pomoč, naj dodam, verjamem, da smo izbrali najboljšega izvajalca, ki bo delo opravil korektno in v roku, je pa bil tudi najcenejši«. Dr. Simona Kustec je večino besed v nagovoru namenila otrokom, obenem pa dejala, da so zaznali potrebo po novem vrtcu, »Odprli smo denarnico, saj smo ugotovili, da zares potrebujete nov vrtec, ki bo zagotavljal boljše pogoje za vaše otroštvo«. Zbrane je nagovorila še Alenka Virant in spomnila na leto pandemije, ki je povsem spremenilo običajni način šolanja. Dejala je: “Novica o gradnji novega vrtca, je bila vesela novica. Hvala vsem, ki ste zaslužni, da se bo ta dolgoletna želja uresničila”. Ob polaganju temeljnega kamna so za kratek kulturni program poskrbeli otroci iz vrtca in šole. (J. S.)

 

 

Oglas