Rogaška Slatina: Obeležili 20 let Območne izpostave JSKD Rogaška Slatina

Slatnski kulturni cug je bil naslov prireditve, s katero so obeležili 20 let od ustanovitve Območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Rogaška Slatina, ki deluje še za občino Rogatec.

»Prisrčno pozdravljeni na Slatnskem kulturnem cugu, ki vleče svoje vagone že polnih 20 let. Včasih bolj uspešno, včasih je lokomotiva skoraj prešibka in upočasnjuje tok, večinoma pa složno in po taktu vozimo z vmesnimi postanki, na katerih pobiramo vedno nove člane, nova društva in se zadovoljni pomikamo po tirih, ki nam jih začrtujejo predvsem Javni sklad RS za kulturne dejavnosti ter Občini Rogaška Slatina in Rogatec,« je na prireditvi povedala mag. Leonida Došler, vodja Območne izpostave JSKD Rogaška Slatina.

Dogodek je minil v prijetnem vzdušju, ki so ga ustvarili slatinski ljubiteljski kulturni ustvarjalci. Med programom so podelili še priznanja za večletno udejstvovanje na kulturnem področju. Priznanja večinoma podeljujejo ob obletnicah posameznih društev, tokrat so nagradili Društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev, vam bolj poznano Društvo Gaja, in članice in člane Literarnega društva Sončnica. Ta del programa je povezoval Matic Krapež Došler, priznanja sta podelili mag. Leonida Došler in predsednica sveta Območne izpostave JSKD Tatjana Škorja.

Kaj je na Slatinskem kulturnem cugu povedal župan mag. Branko Kidrič pa v aktualni številki Rogaških novic. (Jože Strniša)

Oglas