Rogaška Slatina: Naj športnika Lana Iseinoski in Mario Mika Rokavec

Po letu dni premora je Športna zveza Rogaška Slatina včeraj spet razglasila naj športnico in športnika občine Rogaška Slatina za prejšnje leto. Na prireditvi v slatinskem kulturnem centru so podelili še več priznanj perspektivnim športnikom, športnim delavcem, zaslužnemu pokrovitelju v športu in razglasili naj ekipo za lansko leto.

Športnica leta 2021 v občini Rogaška Slatina je postala Lana Iseinoski, članica Košarkarskega društva Janina. Poleg nje je bila nominirana še Laura Potisk, članica Karate kluba Rogaška Slatina. Športnik leta 2021 v občini Rogaška Slatina je postal Mario Mika Rokavec, član Nogometnega kluba Rogaška. Drugi nominiranec za športnika leta je bil Petar Vujačić, član Košarkarskega kluba Rogaška.

Priznanje za naj ekipo leta 2021 je prejela članska ekipa Nogometnega kluba Rogaška, ki se je uvrstila v drugo državno ligo, kjer uspešno nastopa.

Lani je več mladih športnic in športnikov iz občine Rogaška Slatina doseglo odmevne rezultate na mednarodnih tekmovanjih in ligah v mlajših kategorijah. Te uspešne ekipe in športnike je ŠZ Rogaška nagradila s posebnimi priznanji.

Prejeli so jih: Ekipa U13 Košarkarski klub Rogaška, za nastop v finalu državnega prvenstva, kjer jim je malo zmanjkalo do naslova. Ekipa U15 Nogometni klub Rogaška, za uvrstitev v prvo slovensko ligo in odlične igre v najvišjem rangu tekmovanja. Tilen Štern, Vinko Juraja – Karate klub Bushido ter Leon Sodin – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, za osvojitev naslova balkanskega prvaka v svoji kategoriji.

Podelili so tudi priznanja perspektivnim športnikom. Prejemniki so bili: Andraž Lotrič, Benjamin Herman – Karate klub Kozjansko in Obsotelje; Jana Žerjav- Karate klub Rogaška Slatina; Hana Jerković, Neca Viher – Košarkarsko društvo Janina; Marko Markovinovič, Jaka Mikuljan – Društvo košarkarska šola; Alban Veselaj – Športno društvo I OŠ Rogaška Slatina; Nik Stankovič, Vid Žolgar – Košarkarski klub Rogaška; Mia Mastnak, Jernej Matej – Karate klub Bushido; Filip Pongračić, Nino Majcenovič  – Nogometni klub Rogaška.

Priznanje zaslužni športni delavec so prejeli: Vedran Jerković – Košarkarsko društvo Janina, Urh Kobilšek – Nogometni klub Rogaška in Gregorr Hribarr – Karate klub Rogaška Slatina. Za dolgoletno podporo športu pa je priznanje prejel podjetnik Marjan Bračun.

Več pa v prihodnji številki Rogaških novic. (RN)