Rogaška Slatina: Hotel Slatina ima novega lastnika

Družba Hotel Slatina, ki v Rogaški Slatini upravlja hotel z več kot 60 posteljami, ima novega lastnika.

Konec lanskega leta ga je kupilo podjetje Timax Holding s sedežem na Slovaškem, poroča portal Siol.net. Lastnika podjetja naj bi kupila tudi velik del nepremičnin, ki jih upravlja hotel. Ta letno ustvari več kot milijon evrov prihodkov in zaposluje okoli 20 ljudi.

Kdo je v ozadju?

Uradna lastnika podjetja Timax Holdinga sta sicer Ivan Križanec, lastnik tovarne Wenker-Križanec iz bližine hrvaškega Varaždina, in Milan Tadič, ki na Slovaškem obvladuje več podjetij.
Kakšne načrte imata s hotelom v Rogaški Slatini, ki na letni ravni ustvari več kot milijon evrov prihodkov in zaposluje okoli 20 ljudi, po pisanju Siola ni znano. Do zdaj je bil Hotel Slatina vrsto let v lasti lokalnega podjetnika Franca Žeraka, ki je znan kot prvi mož Mesnin Žerak. Ta je že pred leti prodal polovico tega hotela ruskima državljanoma.

Več kot polovica ruska

Po nekaterih podatkih je sicer polovica slatinskih hotelov v rokah Rusov, ki v Rogaški Slatini opravijo tudi največ prenočitev in v povprečju v tem kraju ostanejo več kot 10 dni. V lasti Rusov so tudi Hotel Aleksander, Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria, vlagajo pa tudi v nove hotele.
(N. K.)