Robidov skutni kolač

3 jajca

100 g sladkorja

50 ml olja

50 g moke

pol vrečke pecilnega praška

250 g skute

90 g čvrstega jogurta

naribana limonina lupinica

polovico vrečke vanilijevega pudinga

100 g svežih ali zamrznjenih robid

sladkor v prahu za posip

Robide na hitro oplaknemo pod tekočo vodo in jih osušimo na papirnatih brisačkah.

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Okrogel pekač namastimo z maslom in po želji tudi potrosimo s krušnimi ali piškotnimi drobtinami.

Z električnim mešalnikom stepemo 2 jajci in polovico sladkorja v rahlo, bledo rumeno kremo, v katero najprej vmešamo olje, nato pa še moko, pomešano s pecilnim praškom. Testo pretresemo v pripravljen pekač in ga razporedimo po dnu. Po testu potrosimo robide.

V skledo dodamo skuto, jogurt, jajce, preostanek sladkorja, limonino lupinico in prašek za vanilijev puding. Sestavine z električnim mešalnikom dobro premešamo, da dobimo enotno maso, ki jo z žlico naložimo na testo v pekaču. Pri tem bo skutina masa večinoma potonila, testo pa se bo dvignilo. Pekač za 40 minut potisnemo v ogreto pečico. Zadnjih 5 minut peke temperaturo povišamo na 200 stopinj Celzija, da se pecivo lepo zlato rjavo zapeče.

Robide lahko damo tudi po vrhu obeh mas. Pecivo pred serviranjem dobro ohladimo. Ohlajeno potrosimo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Oglas