Ribniki na Mlačah so pod upravljanjem turističnega društva znova zaživeli

Pred dobrima dvema letoma in pol je upravljanje ribnikov na Mlačah znova prevzelo tamkajšnje turistično društvo. Ob takratnem podpisu pogodbe so ribnikom napovedali lepšo prihodnost in rezultati so že vidni. Med drugim so uredili okolico, postavili novo brunarico oz. ribičko kočo in na ribnike vrnili življenje. Vse raje jih obiskujejo ribiči različnih generacij in tudi družine z otroki.
Ribiči, ki se zdaj na Mlačah redno zbirajo na tekmovanjih – tudi dvakrat na teden, lovijo v glavnem v dveh ribnikih, tretji pa je bolj žabišče. »Naš cilj je, da bi se ljudje ob teh ribnikih dobro počutili. Ne samo ribiči, ampak tudi na sprehodih ob vodi, ki pomirja,« nam je dejal predsednik Turističnega društva Mlače Stanko Vezjak, ki poudarja, da ribniki še zdaleč niso edino ‘bogastvo’, ki ga ponujajo obiskovalcem: »Želimo si turizma na vasi. Kdo bo prišel k nam, zagotovo ne bo razočaran, ker si lahko marsikaj pogleda.«
Potencial ribnikov, kjer medtem urejajo tudi parkirišče, je velik, saj je okolica z novo ribiško kočo primerna za ureditev prostora za piknike, šolarji imajo lahko tam učne ure v naravi in podobno. Na Mlačah so sicer zelo ponosni tudi na zbirko, ki jo imajo v Hiši dediščine, na lepo urejen kozolec, … Imajo vrsto tradicionalnih prireditev. Več v tiskani izdaji lokalnega časopisa NOVICE. (Jure Mernik)