Regratova pita s Primorske

Testo:

200 gramov moke

50 gramov masla

eno jajce

50 ml hladne vode

ščepec soli

 

Nadev:

30 dag regrata

20 dag slanine

30 dag skute

lonček kisle smetane

dve jajci

sol, poper in muškatni orešček

Zamesimo testo, ga zavijemo v folijo in postavimo na hladno, kjer naj počiva. Medtem pripravimo nadev. Regrat očistimo, preberemo in operemo pod tekočo vodo. Do suhega ga posušimo in narežemo na približno dva centimetra dolge koščke. Slanino narežemo na kocke ali tanjše rezine.

V posodi razžvrkljamo jajci, dodamo skuto, kislo smetano in začimbe po okusu. Dobro premešamo, da zmes postane enotna, nato dodamo še slanino in regrat. Premešamo, da se zelenje in slanina enakomerno razporedita po skutni kremi.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo v velikosti modela za pite ali manjšega pekača. Testo naj prekrije tudi robove pekača. Na testeno podlago razporedimo nadev in pito pečemo pol ure na 180 stopinjah Celzija. Pito postrežemo toplo ali hladno, pomembno je le, da je ne režemo, ko je še vroča.

Oglas