Referendum: V volilnih okrajih Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Slovenska Bistrica in Celje ZA, v konjiškem volilnem okraju PROTI zakonu

Volivci so včeraj, že drugič na referendumu, odločali o usodi zakona o izgradnji drugega tira, ki zaradi nizke udeležbe tudi tokrat ni uspel. Tudi na Štajerskem je glasovanje zaznamovala izredno nizka udeležba.

V volilnem okraju Šmarje pri Jelšah, ki pokriva območja občin Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah, so na včerajšnjem referendumu o zakonu o drugem tiru, bili večinoma ZA zakon. Sicer pa je bila v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah nizka volilna udeležba. Na referendumu se je zglasilo zgolj 12 odstotkov vseh volilnih upravičencev.

Tudi na Šentjurskem in v Dobju so včeraj bili večinoma ZA zakon. Na referendum pa je odšlo slabih 15 odstotkov volivcev.

V volilnem okraju Slovenska Bistrica so, sicer z zelo nizko udeležbo, volivci bili večinoma ZA zakon – več kot 54 odstotkov tistih, ki so odšli na volišča, je glasovalo ZA zakon o drugem tiru, PROTI je bilo skoraj 45 odstotkov volivcev.

Tudi Celjani so v večini glasovali ZA zakon o drugem tiru. Na volišča je odšlo več kot trideset tisoč Celjank in Celjanov, kar pomeni dobrih 14 odstotkov vseh upravičencev.

V volilnem okraju Slovenske Konjice pa so bili včeraj večinoma PROTI zakonu o drugem tiru. Udeležba je bila nizka, referenduma se je skupno udeležilo le 16 odstotkov vseh Konjičanov, Zrečanov in Vitanjčanov.