Rdeče zelje s kostanjem in orehi

Sestavine za 8 oseb:

· 0,5 kg rdečega zelja

· žlica masla

· 0,5 dl balzamičnega kisa

· 2 žlici rdečega vina

· 150 g kostanja

· 150 g oluščenih orehov

· sol in poper

· ½ zelenjavne jušne kocke

 

Priprava:

1. korak:

Rdeče zelje operemo in ga narežemo na rezance širine pol centimetra.

2. korak:

V večji kozici segrejemo maslo in na njem na hitro popečemo narezano zelje. Ko se zelje nekoliko zmehča, mu prilijemo vino in kis, dodamo ščep soli in popra ter ½ zelenjavne jušne kocke. Nato na majhnem ognju dušimo 10 minut oz. dokler se zelje popolnoma ne zmehča.

3. korak:

Malo pred koncem dušenja zelju dodamo kostanj in orehe, premešamo in dušimo še nekaj minut.

Ta odlična jesenska priloga se lepo poda k pečeni goski, puranu ali piščancu.

Oglas