Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica zdaj vodi Tomaž Repnik

Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica zdaj vodi Tomaž Repnik. Nedavno je bil imenovan za vršilca dolžnosti direktorja in tako nasledil mag. Moniko Kirbiš Rojs, ki je marca postala sekretarka na ministrstvu za razvoj in evropsko kohezijo.


Tomaž Repnik je doma iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici. Rojen je leta 1981, po poklicu profesor sociologije in univerzitetni diplomirani politolog. Na Ricu bo vodil ekipo 10-ih zaposlenih. Sam je tu od leta 2012, doslej pa je delal predvsem na področjih razvoja podeželja, spodbujanja socialnega podjetništva ter pri pripravi investicijskih dokumentov za razne projekte.
Pravi, da se zaveda, da vstopa v velike čevlje svoje predhodnice, pa tudi izzivov nove realnosti, ki jih je prinesla korona kriza: »Pri nadaljnjem delu absolutno ostajajo iste prioritete, vendarle smo zavod oz. podporna organizacija lokalnemu okolju tako na področju podjetništva, turizma, socialnega podjetništva in razvoja podeželja. Se pa zavedamo, da je marsikateri od ciljev zdaj dejansko odvisen od epidemiološke slike (trenutne ali prihodnje) – tako kar se tiče organizacije prireditev kot drugega dela, ki vključuje večje število ljudi, kar pri našem delu ni redko.«
Funkcijo vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Razvojno-informacijskega centra Slovenska Bistrica bo Tomaž Repnik opravljal do imenovanja direktorja oz. največ leto dni. (B. Petelinšek)

Oglas