Razpoke in posedki znova zaprli obnovljeno cesto od Žičke kartuzije do Straže na Gori

Cesta bo za javni promet ostala zaprta dokler ne bo urejena tako, da bo varna za promet. Kdaj bo dodo znova odprli pristojni še ne morejo natančno napovedati.

Z obnovo ceste od Žičke kartuzije do Straže na Gori – šlo je za 1.350 metrov dolg odsek na cesti Žiče–Dramlje, so začeli letos marca, končali pa septembra. Cesta pa je kljub koncu del znova fizično zaprta za ves promet. Na delu ceste so se namreč pojavile razpoke in posedki.
Na Direkciji RS za infrastrukturo pravijo, da so razpoke in posedki na asfaltu posledica plazenja tal v globini, ki ga ni mogoče vnaprej napovedati ne po obsegu, ne lokacijsko in ne časovno. Trenutno poteka izdelava projektantske rešitve sanacije nastalega plazu. Poudarjajo tudi, da je bila modernizacija omenjenega odseka geotehnično zelo zahtevna, saj trasa ceste poteka po pobočju hriba in je ves čas v vzponu.
Rekonstrukcijo prej makadamske ceste, ki so jo tudi razširili, je sicer stala dobra 2,2 milijona evrov. Več v četrtek v lokalnem časopisu NOVICE. (Jure Mernik)