Puranji zrezki na žaru z mocarelo

Sestavine za 3 osebe:

  • 400 g puranjih zrezkov
  • sol
  • poper
  • mleta rdeča paprika
  • limonin sok
  • mocarela v kosu
  • dva paradižnika
  • sveža bazilika
  • malce olja ali masti

Priprava:

  1. korak:

Puranje zrezke operemo pod tekočo vodo in jih s kuhinjsko brisačko temeljito osušimo. Zrezke začinimo s soljo, poprom in mleto papriko. V skledico ožamemo limono in zrezke pokapljamo ter jih razporedimo po krožniku.

  1. korak:

Segrejemo žar in naoljimo mrežo. Paradižnika operemo in zrežemo na tanjše kolobarje, enako storimo z mocarelo. Na vročo mrežo zložimo zrezke in jih spečemo do zlatorjave barve. Zrezke nato obrnemo in jih obložimo s paradižnikom in mocarelo. Take pečemo še približno 4 do 5 minut, da se zapečejo še na spodnji strani, sir pa se lepo stopi.

  1. korak:

Pripravljene zrezke serviramo na krožnike in ponudimo skupaj z izbrano prilogo in dekoriramo s svežo baziliko. Morda še nasvet za prilogo: na hitro lahko pripravite osvežilno kumarično solato z jogurtom ali kislo smetano.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: