Prvi kolesar sveta prvi na celjskem Starem gradu

Scenarij letošnje tretje etape na kolesarski dirki Po Sloveniji je bil podoben tistemu z lanske druge etape, ko so kolesarji prav tako startali v Žalcu in dan končali v Celju. Prvi kolesar sveta Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je namreč drugo leto zapovrstjo na domači dirki izkoristil svojo priložnost na vzponu na Svetino. Po uspešnem napadu si je privozil etapno zmago in skupno vodstvo na dirk.
Slabih 145 kilometrov dolgo etapo, ki jo je začinila nevihta, zaradi katere je bila cesta na spustu s Celjske koče precej spolzka, je na drugem mestu z 11 sekundami zaostanka končal Pogačarjev klubski kolega, Poljak Rafal Majka. Tretji je bil Italijan Nicola Conci (Alpecin-Fenix), ki je zaostal 14 sekund.
Tadej Pogačar: “Z Rafo sva se odločila, da bova skupaj na vzponu na Svetino in bila sva dovolj močna, da sva naredila razliko. Spust je bil zelo drseč in nisva želela tvegati. Pred etapo sem dejal, da je bolje iti na polno na vzponu, kot pa iti na polno na spustu, tako da se vse uravnoteži. Vzpon poznam že od prej in vedel sem, da bo stvari težko nadzirati. Vesel sem, da se je razpletlo, kot se je.”
Foto: Jure Mernik, Sportida

Oglas