Pripravili že 17. študijsko razstavo likovnih izdelkov

Tradicionalni zaključek šolskega leta dijakov likovne smeri na Gimnaziji Celje – Center (GCC) je v novi resničnosti korona časa letos potekal v hibridni obliki. 17. pregledna študijska razstava likovnih izdelkov je odprla vrata v Osrednji knjižnici Celje, ki je že tradicionalno prizorišče likovnih razstav mladih umetnikov z GCC ob koncu šolskega leta. Ob razstavi je izšel tudi katalog v spletni in tiskani obliki, razstava pa bo odprta do sredine junija 

V duhu (brez)mejnosti, krovne teme letošnjega šolskega leta na GCC, ki jo posvečajo zlasti 30. obletnici slovenske samostojnosti, so dijaki in mentorji tokratni razstavi nadeli naslov Praznina ali ko svetovi nikoli ne zbledijo. 

Osrednji dogodek najmlajšega izmed treh izobraževalnih programov na GCC je nastal tudi v sodelovanju s Centrom sodobnih umetnosti Celje (CSU), ki je že dolgoletni partner šole pri izvajanju izobraževalnih programov za mlade umetnike. Tam so aprila mladi celjski umetniki že gostovali z razstavo Brezmejno, ki je bila plod delavnic s slovenskimi umetniki, fotografom Jako Babnikom, vizualnima umetnicama Majo Hodošček in Nežo Knez, slikarjema Borisom Oblišarjem in Daliborjem Borijem Zupančičem ter kiparjem Francom Purgom. (UC)