Priljubljeno Gostišče L’armonia pri Slovenski Bistrici konec leta zapira vrata

Priljubljeno Gostišče L’armonia na Spodnji Ložnici pri Slovenski Bistrici konec leta zapira vrata. Gostišče je lahko sprejelo več kot 150 gostov, poznani pa so bili predvsem po dnevnih malicah, nedeljskih kosilih ter pogostitvi večjih zaključenih družb. Kar 13 let sta gostišče skupaj vodila Peter Tič in Nebojša Vukotić. Toda ta poslovna zgodba se z novim letom končuje, najemne pogodbe jim namreč ni uspelo podaljšati.
»Po dolgem razmisleku smo se odločili, da zaključimo našo zgodbo z gostiščem L’armonija v Slovenski Bistrici. Stanje v gostinstvu pač ni najbolj rožnato. Imamo še eno restavracijo v Zrečah, ki je naša lastnina, to je restavracija Gorska reka in bomo ves trud in znanje zdaj usmerili v to restavracijo. V bodoče pa mogoče začnemo še na kakšni drugi lokaciji, ko bo prišla želja po novem delu, po novih izzivih, uspehih,« pojasni Peter Tič.

Peter Tič

Težki časi za gostinstvo
V gostišču L’armonija je skupno 12 zaposlenih. Nekateri ostajajo, nekateri so našli druge službe oz. dobili odpravnine. Peter Tič dodaja, da so za gostinstvo zdaj res težki časi. V minulih dveh letih so imeli skoraj polovico časa gostišče zaprto. »Državna pomoč vseh stroškov zdaleč ne pokrije. Težave so z zagotavljanjem kadra. Draži se delovna sila, dražijo se surovine. Težko pa podražitve preneseš v ceno malic oziroma v ponudbo.«

Oglas