Pri šoli na Svetem Florijanu odprli novo telovadnico

V občini Rogaška Slatina so končali izgradnjo nove telovadnice pri Podružnični osnovni šoli Sv. Florijan. Novo pridobitev so v družbi župana Branka Kidriča namenu predali včeraj.

Nova telovadnica meri več kot 360 kvadratnih metrov, omogoča igranje košarke, badmintona, odbojke, rokometa in nogometa ter posameznih gimnastičnih aktivnosti, uredili so tudi večji društveni prostor, igrišče za vrtčevske otroke in nova parkirna mesta. Z naložbo so zagotovili boljše pogoje za izvajanje športnih dejavnosti učencev in vrtčevskih otrok ter delovanje društev, so ob tem sporočili s slatinske Občine.
Naložba je stala 992 tisoč evrov, v višini dobrih 113 tisoč evrov jo je sofinanciral Eko sklad, dobrih 241 tisoč evrov je prispevalo pristojno ministrstvo, od Fundacija za šport 55. tisoč evrov.
Obenem so ob telovadnici in osnovni šoli obnovili še javno cesta v dolžini 100 metrov, fasado na šoli prestavili igralnico v staro telovadnico, za kar se je namenilo dodatnih 92.000 eur. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Oglas