Pri Pošti Slovenije nemoten potek poštnega prometa tudi v prazničnem času

December je čas, ko uživamo v prazničnem čaru, navadno več časa posvetimo bližnjim in jim v pozornost namenimo tudi kakšno darilo.  V decembru, ko se obseg poštnih pošiljk bistveno poveča, so pri Pošti Slovenije izvedli vrsto aktivnosti, s katerimi zagotavljajo nemoten potek poštnega prometa in s tem pravočasno dostavo pošiljk.

Na najbolj ključnih poštah in relacijah so poskrbeli za dodatne prevozne in tovorne kapacitete ter prilagodili kadrovsko zasedbo. Prevzemi pošiljk pri pogodbenih strankah potekajo nemoteno, s  posameznimi strankami pa se dogovarjajo o najugodnejših urnikih prevzema paketov in po potrebi opravijo več prevzemov dnevno.

V času povečanega obsega poštnih pošiljk so na Pošti Slovenija pripravili priporočila za oddajo pošiljk v predprazničnem času z roki za oddajo pošiljk, ki zagotavljajo, da bodo pošiljke pravočasno dostavljene.

Z modernizacijo do učinkovitejšega sprejema in usmerjanja pošiljk

Pošiljanje paketov v predprazničnem času bolje teče tudi, ker je na pošti 1102 Ljubljana vzpostavljen nov, avtomatiziran in hitrejši sprejem paketnih pošiljk. Sistem DWS (Dimensioning Weighing Scanning) paket stehta, izmeri njegove dimenzije in odčita sprejemno številko paketa. Poleg tega so paketi avtomatsko usmerjeni na paketni usmerjevalnik. Hitrost usmerjanja paketov je z novo tehnologijo povečana za skoraj štirikrat, saj operativna učinkovitost znaša najmanj 10.000 enot na uro.

Med drugim od novembra na Pošti Slovenije dodatno obveščajo stranke, ki paketa ne prevzamejo takoj. Nekaj dni pred iztekom roka za vračilo paketa pošiljatelju, stranke prejmejo opomnik, da jih na pošti še vedno čaka paket. Namen tega je zmanjšanje števila neprevzetih paketov in posledično znižanje stroškov vračila vračil pošiljk in obdelave naročil.