Presenečen Konjičan ugotovil, da pri njem lažno ‘prebiva’ 27 neznancev

27 oseb, najverjetneje tujih državljanov, je bilo prijavljenih na naslovu Janeza Rateja iz Gabrovelj pri Slovenskih Konjicah. Kako je to mogoče, saj pravi, da jih ne pozna in da ni podal nobenega soglasja za bivanje?

Janez Ratej iz Gabrovelj je aprila doživel neprijetno presenečenje. Na svoj domači naslov je prejel pošto, naslovljeno na neko neznano osebo, očitno prijavljeno na njegovem naslovu. Oglasil se je na Upravni enoti Slovenske Konjice in doživel pravi šok: povedali so mu, da je na njegovem naslovu, kjer sicer prebiva sam s partnerko, prijavljenih še 27 oseb, po imenih sodeč verjetno tujih državljanov.
Janez zatrjuje, da nobene od teh oseb ne pozna, da jih ni prijavil na svojem naslovu, niti ni podal nobenega soglasja za njihovo bivanje v njegovi hiši. Večina neznancev je bila pri njem prijavljenih začasno, trije pa celo za stalno.
Janez je na Upravni enoti zahteval, da se prebivališča teh oseb z njegovega naslova izbrišejo, vso zadevo pa prijavil konjiškim policistom.
Daljši prispevek s pojasnili policistov, Upravne enote in ministrstva preberite v novi številki lokalnega časopisa NOVICE!

 

Oglas